Home

Nieuws

Coöperatie goed voor lange termijn

Groningen - Coöperatieve organisaties helpen boeren naar de lange termijn te kijken. Dat concludeert onderzoekster Aurelia Kamuzora-Ngirwa in haar proefschrift over de relaties tussen coöperaties, overheden en boeren in Tanzania.

Groningen - Coöperatieve organisaties helpen boeren naar de lange termijn te kijken. Dat concludeert onderzoekster Aurelia Kamuzora-Ngirwa in haar proefschrift over de relaties tussen coöperaties, overheden en boeren in Tanzania.

Kamuzora promoveert deze week aan de rijksuniversiteit van Groningen op haar onderzoek.
De onderzoekster constateert dat de landbouwproductie in het Afrikaanse Tanzania zowel in kwaliteit als kwantiteit kan verbeteren, onder meer door afspraken tussen boeren en de coöperaties. Boeren hebben baat bij trainingen en cursussen die door bedrijven en coöperaties worden gegeven.

Of registreer je om te kunnen reageren.