Home

Nieuws

Claims voor schade door Wieringerrandmeer

Hippolytushoef – Bloembollenteler Jaap Koorn uit het Noord-Hollandse Hippolytushoef heeft claims neergelegd bij de gemeente Wieringen en de provincie Noord-Holland, vanwege de schade die hij lijdt als gevolg van de plannen voor het Wieringerrandmeer.

Koorn verwijt de gemeente en de provincie onrechtmatig handelen.

LTO Noord Wieringerland en het Agrarisch Collectief Wieringerrandmeer zien nog geen reden om tot claims te komen. Zij wachten op een onderzoek naar de verbetering van de landbouwstructuur.

Koorn zegt dat de ontwikkeling van zijn bedrijf tien jaar heeft stilgelegen door de plannen voor het Wieringerrandmeer. ”Ik had een milieuvergunning voor een windturbine, maar dat mocht niet doorgaan vanwege de plannen voor het Wieringerrandmeer. Er werd altijd wel gezegd dat de bedrijven zich gewoon konden doorontwikkelen, maar in feite was dat niet zo. En daar heb ik schade door geleden.”

De plannen voor het Wieringerrandmeer zijn eind vorig jaar afgeblazen.

CDA-gedeputeerde Jaap Bond heeft toegezegd dat hij zich ervoor inzet de aangekochte gronden in het gebied aan te wenden voor structuurverbetering van de landbouw. Of twee aangekochte bedrijven ook weer worden teruggegeven aan de land- en tuinbouw is de vraag, zegt Koorn.

Otto Smid van LTO Noord Wieringerland zegt dat de Stichting tot verbetering van de Agrarische Structuur (Stivas) opdracht heeft gekregen te rapporteren hoe de landbouwstructuur kan worden verbeterd.

De gemeente Wieringen en de provincie Noord-Holland kunnen nog niet reageren.

Of registreer je om te kunnen reageren.