Home

Nieuws 167 x bekeken

Ciolos: EU moet leidende rol spelen in wereldvoedseldebat

New York - De Europese Unie heeft een leidende rol te spelen in het internationale debat over de wereldvoedselvoorziening.

Dat heeft EU-landbouwcommissaris Dacian Ciolos dinsdag verklaard na afloop van een ontmoeting met Ban Ki Moon, de secretaris-generaal van de VN.

Tijdens het gesprek kwamen naast voedselzekerheid thema’s aan de orde als de recente stijging van de voedselprijzen, de rol van speculatie daarin, en verduurzaming van de landbouw.

Ciolos onderstreepte het belang om te investeren in kleinschalige landbouw in de armste landen. In de gesprekken werd vastgesteld dat de acht rijke industrielanden (G8) nog nauwelijks gevolg hebben gegeven aan hun belofte, gedaan in juli 2009 in het Italiaanse l’Aquila, om in drie jaar tijd 22 miljard dollar te steken in de wereldvoedselvoorziening.

Behalve met Ban Ki Moon en diens naaste medewerkers sprak Ciolos in New York ook met de Amerikaanse econoom Jeffrey Sachs, directeur van het Earth Institute én belangrijk adviseur van Ban Ki Moon over voedsel en armoede op wereldschaal.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.