Home

Nieuws 220 x bekeken 1 reactie

'Chemie-Pack weigert opruimen vervuiling'

Moerdijk - Chemie-Pack in Moerdijk, dat op 5 januari volledig uitbrandde, weigert de vervuiling van het (blus-)water aan te pakken. Dat stelde Waterschap Brabantse Delta dinsdag. De kosten van het ruimen en reinigen van het bluswater schat het schap op tussen 10 en 16 miljoen euro.

Waterschap Brabantse Delta wil de kosten van de opruimwerkzaamheden op Chemie-Pack verhalen. De betrokken overheden hebben daarvoor een gecoördineerde actie op touw gezet. ,,Mocht niet alles te verhalen zijn, dan vragen de regionale partijen aan het Rijk om bij te springen'', aldus een zegsvrouw.

Uit metingen bleek dat het bluswater, dat onder meer in omliggende sloten terechtkwam, sterk vervuild was. Het waterschap heeft direct na de brand het bluswater en ander vervuild water uit sloten en riolering verwijderd en de slootbodems schoon geschraapt. Het vervuilde water is nu opgeslagen.

Het schap stelt op 6 januari voor het eerst aan Chemie-Pack te hebben gevraagd het slootwater op te ruimen. Het getroffen bedrijf zou dat hebben geweigerd, aldus het waterschap. Ruim twee weken later verzocht Brabantse Delta om het opgeslagen vervuilde materiaal te laten verwerken door een gespecialiseerd bedrijf. Chemie-Pack zou Brabantse Delta hebben laten weten dat niet te willen doen, aldus het schap.

Chemie-Pack kon dinsdagmiddag nog niet op de uitlatingen van het waterschap reageren.

Eén reactie

  • no-profile-image

    als het een boerendedrijf was waren er lang santies dus overheid wordt wakker en pak aan dit bedrijf de vervuiler betaald is toch het motto

Of registreer je om te kunnen reageren.