Home

Nieuws 246 x bekeken

Centrica verwacht dit jaar verkoop Oxxio

Amsterdam - Het Britse energiebedrijf Centrica verwacht dit jaar zijn Nederlandse prijsvechter Oxxio te kunnen verkopen. Een woordvoerder van Oxxio bevestigde donderdag berichtgeving hierover op de website van het Financieele Dagblad.

Centrica kocht de Nederlandse energieleverancier in 2005 voor 137 miljoen euro. De Britten hadden toen nog een verdere expansie in Europa voor ogen. Maar inmiddels willen zij zich van het continent terugtrekken om zich geheel te richten op de thuismarkt en Noord-Amerika.

Het Britse bedrijf moest ook flink afschrijven op de Nederlandse aanwinst. In 2008 was er een afboeking van 67 miljoen Britse pond op het dochterbedrijf en in 2009 nog eens 24 miljoen pond.

Sinds het verkoopproces in 2010 in gang is gezet, zou een aantal buitenlandse partijen interesse hebben getoond. Bronnen noemden destijds het Italiaanse energieconcern Eni, het Belgische Electrabel en het Duitse E.ON. Ook de Nederlandse Energie Maatschappij (NEM) zou een van de partijen zijn waarmee Centrica in gesprek was.

De woordvoerder kon dit niet bevestigen, maar zei dat de nieuwe eigenaar een partij moet zijn die het bedrijf verder kan helpen met zijn ambities. Wat de verkoop van Oxxio moet opbrengen, is niet bekend.

Of registreer je om te kunnen reageren.