Home

Nieuws

CSM haalt hoger resultaat dan verwacht

Diemen - De leverancier van bakkerij-ingrediënten en producent van melkzuur CSM heeft in 2010 het bedrijfsresultaat fors verbeterd. Het resultaat lag ook hoger dan verwacht.

Voor 2011 verwacht het bedrijf geen significant herstel van het economisch klimaat en CSM onthoudt zich dan ook van het geven van een concrete verwachting, zo bleek uit de woensdag bekendgemaakte jaarcijfers.

De omzet is in 2010 toegenomen van 2,56 miljard euro tot 2,985 miljard euro, onder meer gestuwd dankzij de overname van het Amerikaanse Best Brands. Het bedrijfsresultaat (ebita) steeg met bijna 43 procent tot 215,2 miljoen euro. Analisten hadden gerekend op een bedrag van 210 miljoen euro. Onder de streep hield CSM 99,3 miljoen euro over tegen 86,8 miljoen euro in 2009.

Ook CSM heeft last van het zwakke consumentenvertrouwen en de sterk gestegen grondstofprijzen. Niettemin is het bedrijf optimistisch om de resultaten ook in 2011 te verbeteren.

Of registreer je om te kunnen reageren.