Home

Nieuws 199 x bekeken

CNV benadrukt belang productschappen

Den Haag – De Tweede Kamer moet zorgvuldig omgaan met het voortbestaan van product- en bedrijfsschappen.

Die oproep doet Jaap Smit, voorzitter van de CNV Vakcentrale in een brief aan de Tweede Kamer. De Tweede Kamer spreekt woensdag over het voortbestaan van de productschappen. De mogelijkheid bestaat dat er een motie wordt ingediend voor het opheffen van de schappen.

”De product- en bedrijfsschappen vervullen een belangrijke rol in de sociale en economische ontwikkeling van de sectoren waarin zij actief zijn. Vooral in die sectoren waarin veel kleine ondernemers actief zijn, zoals de land- en tuinbouw, is kennisontwikkeling en -verspreiding van groot belang’, aldus Smit. Hij vindt dat de productschappen door hun ’sectoreigen’ positie ook uiterst doelmatig kunnen functioneren. Hij wijst erop dat de overheid de schappen regelmatig gebruikt vanwege de goede toegang tot de ondernemingen en de andere organisaties in de sectoren.

Smit staat achter het voorstel van minister Henk Kamp van Sociale Zaken, die het werk van de productschappen wil beoordelen aan de hand van een draagvlakonderzoek, een evaluatie van de wet op bedrijfsorganisaties en een beschrijving van taken en activiteiten van de schappen.

Of registreer je om te kunnen reageren.