Home

Nieuws

CDA Overijssel tegen roze Brabantse golf

Zwolle - Het CDA in Overijssel wil een aanpassing van de regels in landbouwontwikkelingsgebieden (LOG’s). Dat zegt lijsttrekker Theo Rietkerk.

Het CDA wil de ontwikkeling van agrarisch bouwkavels in landbouwontwikkelingsgebieden beperken tot de bestaande bouwkavels. “Geen grootschalige nieuwvestigingen dus. Wij willen geen roze golf uit Brabant. Het is belangrijk dat Overijsselse bedrijven die in de knel komen een nieuwe plek kunnen krijgen. Zorgvuldig passend bij het landschap en rekening houden met alle eisen op het gebied van gezondheid, milieu en dierenwelzijn”, aldus Rietkerk.

Volgens Rietkerk is er vanuit de provincie zelf weinig behoefte aan ontwikkelingsmogelijkheden voor de intensieve veehouderij. Hij zegt dat Overijssel toe kan met kleinere ontwikkelingsgebieden en minder bedrijven per gebied. “Dat maakt het ook mogelijk om de bedrijven op grotere afstand van woningen en natuur te realiseren.” Het CDA wil geen nieuwe bouwkavels toestaan in LOG’s. Verplaatsing naar een LOG kan alleen naar plekken waar een bestaand bedrijf stopt. “Alleen in heel uitzonderlijke gevallen zouden we één of maximaal twee nieuwe gezins- of familiebedrijven op nieuwe kavels willen toestaan, omdat het echt niet anders kan”, aldus Rietkerk.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.