Home

Nieuws

CBS: herstel omzet detailhandel blijft uit

Den Haag - Het herstel van de Nederlandse detailhandel is in het vierde kwartaal van vorig jaar uitgebleven. Dat blijkt uit dinsdag gepubliceerde cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

De detailhandel heeft in het vierde kwartaal van vorig jaar 1 procent meer omzet behaald dan in dezelfde periode in 2009. De prijzen waren 1,5 procent hoger dan een jaar eerder. Het volume was dus iets kleiner. Volgens het CBS wijzen de cijfers nog niet op een duidelijk herstel.

Winkels in voedings- en genotmiddelen behaalden meer omzet. De toename is vooral te danken aan de supermarkten die bijna 3 procent meer omzet boekten.

Bij de non-foodwinkels lag de omzet 1 procent lager dan in dezelfde periode in 2009. Vooral winkels die interieurartikelen verkopen, behaalden minder omzet. Winkels in huishoudelijke artikelen en drogisterijen boekten wel meer omzet.

De detailhandel boekte in december nauwelijks meer omzet dan in dezelfde maand in 2009. Volgens het CBS zou dat het gevolg kunnen zijn van de slechte weersomstandigheden.

Of registreer je om te kunnen reageren.