Home

Nieuws 1 reactie

CBD ontwikkelt keurmerk brandveilige stal

Zeist - Het inspectie- en controlebedrijf CBD heeft een keurmerk ontwikkeld voor de brandveiligheid van stallen in de veehouderij.

Het bedrijf controleert op verschillende aspecten bij de beoordeling van brandveiligheid. Daarbij gaat het onder meer om de beschikbaarheid van bluswater, de staat van de elektrische installaties, de aanwezigheid van een boerderijhulpverleningsplan en de aanwezigheid van brandblussers.

CBD is een zakelijke dienstverlener in de agrarische sector, die onder meer ook toeziet op de IKB-certificering.

Volgens CBD zou het keurmerk kunnen worden gekoppeld aan de verschillende IKB-regelingen. Bovendien zouden brandverzekeraars kunnen inspelen op het keurmerk, door bij gecertificeerde bedrijven een lagere premies te heffen.

Eén reactie

  • no-profile-image

    parasieten zijn het

    Hoezo jezelf opdringen? Ik heb van geen enkele boer gehoord dat ie op deze zelfverzonnen dienst zit te wachten. Ik ben in ieder geval blij dat mijn ikb keuring niet door deze oplichters laat doen!

Of registreer je om te kunnen reageren.