Home

Nieuws

Britten slachten meer kippen

Londen – In de Britse pluimveesector zijn afgelopen jaar 862,5 miljoen broedkuikens geslacht, dat is 8 procent meer dan in 2009. De toename is vergeleken bij het voorafgaande jaar in de loop van 2010 ook sterker geworden. In de eerste drie maanden van het jaar was het verschil nog 2 procent.

Dat blijkt uit statistische gegevens van het plattelandsministerie Defra. De slacht van kalkoenen kwam, na een slecht begin van het jaar, met 15,5 miljoen dieren uiteindelijk precies even hoog uit als in 2009. Dat komt vooral door een inhaaleffect in december toen er in Groot-Brittannië 40 procent meer kalkoenen werden geslacht dan in dezelfde maand in 2009.

De totale productie van pluimveevlees lag met 1,57 miljoen ton karkasgewicht eveneens 8 procent boven het niveau van het voorafgaande jaar. Verreweg het grootste deel, ruim 1,32 miljoen ton, komt daarbij voor rekening van kippen.

Of registreer je om te kunnen reageren.