Home

Nieuws 185 x bekeken

Britse suikerfabriek stopt campagne

Newark – De suikerfabriek van British Sugar in Newark stopt vrijdag 18 februari met de campagne. Een kwart van de naar schatting 1,3 miljoen ton bieten die voor de fabriek bestemd waren is dan nog niet verwerkt. British Sugar gaat er echter van uit dat die bieten als verloren beschouwd moeten worden.

De suikerfabriek in Newark heeft dit jaar grote problemen gehad met het verwerken van de bieten. Enkele weken geleden deelde British Sugar al mee dat een groot deel van de bieten in de regio niet te verwerken waren vanwege het wispelturige weer met zware vorst gevolgd door snelle dooi. Dat kwam de suikerverwerker op veel protesten van de telers te staan.

Inmiddels is British Sugar met de National Farmers Union een vergoedingsregeling voor de getroffen telers overeen gekomen. De twee andere suikerfabrieken van het Britse bedrijf gaan nog wel door met de campagne.

Of registreer je om te kunnen reageren.