Home

Nieuws

Britse rundvleesproductie zakt weer in

Londen – De Britse productie van rundvlees zal dit jaar weer inzakken, na een relatief hoog niveau in het afgelopen jaar.

Het schap voor de rundvee- en schapenhouderij Eblex komt tot een geschatte productie van 885.000 ton, 2,5 procent minder dan in 2010.

Eblex schrijft de hoge productie van 908.000 ton in het afgelopen jaar, ruim 9 procent meer dan in 2009, toe aan het feit dat mesters geprofiteerd hebben van hogere slachtgewichten om van relatief duur aangeschafte dieren af te komen. Deze handelwijze wordt nu echter ontmoedigd door de hoge voerkosten, denkt het schap.

Vanwege die lagere eigen productie zal Groot-Brittannië na een dip vorig jaar ook weer wat meer rundvlees moeten importeren. Eblex schat die invoer op 388.000 ton, dat is dan 8.000 ton meer dan vorig jaar. Het schap merkt daarbij op dat lagere productie in landen als Nederland, Ierland en Uruguay een sterke toename van de export naar Groot-Brittannië onwaarschijnlijk maakt. Aan de andere kant denkt het schap dat de eigen Britse uitvoer met 134.000 ton nagenoeg stabiel zal blijven.

Eblex voorspelt verder dat de binnenlandse consumptie van rundvlees zal zakken naar 1.139.000 ton, dat is dan 15.000 ton minder dan in het afgelopen jaar maar vrijwel evenveel als in het jaar daarvoor.

Of registreer je om te kunnen reageren.