Home

Nieuws 3 reacties

Brinkman noemt kritiek Veerman op CDA jammer

Den Haag – CDA-lijsttrekker Elco Brinkman voor de Eerste Kamer noemt kritische uitspraken van partijgenoot Cees Veerman op de christendemocraten "jammer" en "niet verstandig". Brinkman ging woensdag bij RTL Nieuws in op Veermans uitlatingen.

Brinkman zei iemand te zijn "van samen optrekken in moeilijke tijden" en dat is volgens hem ook hoe het CDA nu bezig is in de campagne voor de verkiezingen voor de Provinciale Staten op 2 maart. Dan zijn "dit soort dingen niet behulpzaam", aldus de lijsttrekker.

CDA-prominent en oud-minister van landbouw Veerman beschuldigt in een interview met het christelijke blad cv.koers zijn partijgenoot Maxime Verhagen van machtsspelletjes. Ook voorziet hij dat zijn partij bij de Statenverkiezingen volgende week een enorme klap krijgt. Veerman is van begin af aan kritisch over de gedoogconstructie die het minderheidskabinet van VVD en CDA met de PVV is aangegaan.

Brinkman stelde dan ook dat de kritische geluiden van Veerman "op zich zelf" niet nieuw zijn. Volgens de lijsttrekker is het CDA een partij die verantwoordelijkheid wil nemen. In zijn ogen is het nu van belang dat er geregeerd wordt "om het land uit de prut te helpen".

De Statenverkiezingen zijn voor VVD, CDA en PVV van belang om straks in de Eerste Kamer een meerderheid te krijgen. De nieuw gekozen Statenleden bepalen namelijk de samenstelling van de Senaat. Momenteel heeft de PVV geen zetels in de Eerste Kamer en VVD en CDA vormen tezamen een minderheid in de Senaat, waardoor het lastiger is om plannen door te voeren.

Foto

Laatste reacties

  • no-profile-image

    Moet deze huichelaar ook nog wat zeggen. In het bezit van een buitenlandse jachtakte gaat hij in het geniep daar jagen. Zinloos dieren overhoop schieten. En dan maar bidden met zijn christelijk smoelwerk. Weg ermee.

  • no-profile-image

    Elco Brinkman heeft gelijk, je kunt je eigen partij niet onderuithalen. Anti-jacht is onverantwoord, wild moet je beheren, anders wordt het een drama!! Dat is aan een kind nog uit te leggen!

  • no-profile-image

    Ja dierenvriend Elco heeft gelijk.Een spreekwoord zegt je moet je eigen nest niet bevuilen.Veerman vergeet dat samenwerking met de PvdA en CU in het vorigen kabinet de klap heeft veroorzaakt voor het CDA en niet de samenwerking met deVVD met gedoogsteun van dePVV.

Of registreer je om te kunnen reageren.