Home

Nieuws 223 x bekeken

Brabantse toezichthouders gaan samenwerken

Den Haag – De Voedsel en Waren Autoriteit (VWA), het Waterschap Aa en Maas (WS), het RMB (adviesdienst voor gemeenten), Provincie Noord-Brabant (PNB) en drie Brabantse gemeenten gaan samenwerken bij het toezicht op agrarische bedrijven.

De organisaties stemmen hun controles op rund-, pluimvee-, akker- en tuinbouwbedrijven onderling af om de kwaliteit van controles te verbeteren en de toezichtslast op ondernemers te verminderen.

De controle wordt uitgevoerd door een samengesteld team van maximaal twee personen namens alle betrokken organisaties. Tijdens de controle kijken inspecteurs in een keer naar de belangrijkste controlepunten, zoals dierenwelzijn, waterstromen, afval en naleving van de milieurichtlijnen.

Uiteindelijk is het streven het aantal controles te verminderen. De proef wordt gehouden in de gemeenten Cuijk, Oss en Boxmeer.

Of registreer je om te kunnen reageren.