Home

Nieuws 175 x bekeken 2 reacties

Brabant kiest middenweg over megastallen

's-Hertogenbosch - In weerwil van CDA-gedeputeerde Ruud van Heugten krijgen nog maar zestien Brabantse veehouders ontheffing voor de bouw van een megastal.

Provinciale Staten hebben dat vrijdagavond besloten aan het eind van een maandenlange discussie over de zaken die na de bouwstop voor megastallen in Brabant sinds 20 maart 2010 nog op tafel lagen.

Het voorstel van de CDA-gedeputeerde om aan nog 31 veehouders een ontheffing te verlenen, kreeg geen steun.

Volgens een VVD-plan kunnen veehouders die op eerder initiatief van de gemeente verhuizen naar een reeds afgesproken plek nog een ontheffing krijgen. Dat plan kreeg steun van VVD, PvdA, ChristenUnie-SGP en D66. Omdat het voorstel van de eigen gedeputeerde geen steun kreeg, koos het CDA eieren voor zijn geld en stemde in met het plan.

Tegenstanders uit de oppositie oordelen dat de bouwstop van vorig jaar is versoepeld. Zij wilden het aantal ontheffingen beperken of helemaal niet toestaan.

Het debat in de Staten werd vrijdag gevolgd door tientallen veehouders en actiegroepen die vooraf demonstreerden voor het provinciehuis.

Laatste reacties

  • no-profile-image

    Iedereen heeft het gedraai van het CDA nu weer eens kunnen zien. Wat een stelletje waardeloze politici. En dan die van Heugten, net zijn vader, hij is onbetrouwbaar, belazert jan en alleman en moet zijn 1e verstandige politieke daad nog doen. Een stem op hem is een stem op de corruptie. Het CDA is voor iedereen, niet alleen voor boeren, volstrekt onbetrouwbaar en ontoerekeningsvatbaar. Geen CDA meer, het volk heeft de buik vol van de C van Corrupt

  • no-profile-image

    Anti Jacht ik heb je gister gemist bij het bronzen knoeris met de biggen. Er waren wel honderd boeren van ZLTO en NVV op het plein voor het provincihuis maar geen enkele daarvan had vergunning aangevraagd om te demonstreren. Wij wel en Milieudefensie ook. Want wij zijn nette mensen. Deze slag is nu dus grotendeels gewonnen en de 16 overgebleven boeren zullen te maken krijgen met gewijzigd rijksoverheidsbeleid aangaande megastallen. Het brabantse CDA begint nu al in te binden en kan straks gewoon uitgereden worden.

Of registreer je om te kunnen reageren.