Home

Nieuws 12 reacties

Boeren moeten afschot aantonen bij claim Faunafonds

Den Haag – Boeren en andere grondbezitters die een beroep doen op het Faunafonds voor een schadevergoeding moeten aantonen dat ze de schadeveroorzakende dieren afdoende hebben bestreden.

Als afdoende beschouwt het Faunafonds dat de boeren minstens twee tot drie keer per week gebruik hebben gemaakt van een ontheffing of machtiging tot het doden van de schadelijke dieren.

De grondbezitters dienen hiertoe rapportageformulieren op te sturen naar de provincie of faunabeheereenheid, waarop ze concreet alle verjaag- en bestrijdingsacties moeten vermelden. Op deze wijze geeft het Faunafonds invulling aan het begrip ’adequaat gebruik’ voor het toekennen van een vergoeding.

Geleden wildschade kan vanaf dinsdag online worden gemeld bij het Faunafonds. Agrarisch ondernemers kunnen hun aanvraag ook in het ambtelijk proces volgen.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Jacoba

  Niets nieuws onder de zon. Het is zolang de regeling bestaat dat er een machtiging aangevraagd voor kan worden aangevraagd, één van de voorwaarden voor het in aanmerking komen voor schadevergoeding.
  Onzin is, dat een werkdag vooraf aangemeld moet worden dat er gebruik gemaakt wordt van de machtiging voor afschot, en dat achteraf dat dat gebruik nogmaals gemeld moet worden. Gewoon een ontmoedigingsbeleid om geen schadevergoeding te hoeven uitkeren en de grondgebruikers met de schade op te zadelen.

 • no-profile-image

  Mooi. Moeten ze er dan ook bijzetten dat ze door hobbyjagers hutten hebben laten bouwen op afgeoogste tarwe, mais, bieten en aardappelakkers waar dieren absoluut geen schade KUNNEN aanrichten? Of op permanente graslanden waar de dieren in de winter evenmin kwaad kunnen doen? Want dat is inmiddels WEL de dagelijkse praktijk! Vaste schiethutten, die vaak al helemaal in het riet of wilgenstruweel ingegroeid zijn. Alsof ganzen ALTIJD OVERAL schade of overlast bezorgen. Ze kunnen dat Faunafonds veel beter opheffen en boeren zich wetshalve aan hun Zorgplicht laten houden. En de hobbyjagers op de landelijke vrijstellingslijst zetten!

 • no-profile-image

  Wederom wijze woorden Katja. Vooral die vrijstellingslijst is interessant. 33000 kunnen er op deze lijst. Scheelt heel veel uitkeringen in dit land.

 • no-profile-image

  T Noorden

  antie/jacht misschien kunnen ze die uitkering van jouw ook wel stop zetten, en die van katja dan ook.

 • no-profile-image

  Noorden, ik heb twee goedlopende zaken op de Zuidas en een geitenmelkerij in de Ronde Venen dus waar lul jij eigenlijk over? Anti Jicht, zo te zien gaat het wel weer met jouw rug? Die ge-update Vrijstellingslijst is het eerste hamerstuk voor de vernieuwde 1e kamer, Dat komt dus na de plechtige teraardebestelling van het voltallige CDA en de tegenwindse crematie van het partijbestuur bij Rendac Son. En dat menneke Rutte maar neuriën: "Auw......, it's lonely at the top!" Maar hij zal nooit worden als Randy New man. Om de eenvoudige reden dat zo een bijziend fatje nooit een REAL MAN kan zijn! Zo zie je maar weer: scoort de VVD voor het eerst in eeuwen eens goed, hebben ze een leeggelopen jute pieperzak als premier te bieden. Nog erger dan een kruising van Wiegel, Bolkenstein en Hermans. WEG MET DIE RECHTSE ROTZOOI!

 • no-profile-image

  Noorden: Mijn uitkering valt niet stop te zetten. Heb er namelijk geen. Maar wat is er mooier dan een vrijstellingslijst voor 33000 natuurcriminelen. Stuur ze maar naar Libie, schieten kunnen ze al. Dit ITO-volkje.

 • no-profile-image

  Anti ik heb je gisteravond gemist op het brabantse provinciehuis. Electoraal prijsschieten op zwetend zieke CDA-angsthazen. Om middernacht waren ze allemaal afgedropen. Iedereen had van Verhagen een lange groene sjaal gekregen. Ideaal om aan te gaan hangen!

 • no-profile-image

  Reageer maar niet meer op uitspraken van die twee anarchisten zijn gevaarlijke uitspraken die ze doen, van mij horen ze in iedergeval niet veel meer.

 • no-profile-image

  Wijs gesproken boerke. Jij hoeft alleen maar hard te werken. Opschieten jij: aan het werk en vlug.

 • no-profile-image

  Door die antie/jacht en katja oudshoorn doe ik ook niet meer mee.
  Als het zo blijft zeg ik mijn abonnement op.
  Dat is ook veel te duur voor wat het AD mij te bieden heeft.

 • no-profile-image

  Henk2, heel verstandig van jou. De waarheid, die wij spreken in dit forum tav de misselijkmakende jacht in Nederland, komt blijkbaar bij jou ook hard aan. Je hebt zeker je grond ook verpacht aan een stel natuurcriminelen.

 • no-profile-image

  Nee Anti Jicht, Henk 2 heeft zijn landerijen verpacht aan de Nederlandse Organisatie voor Jagend Vuilnis, kortweg NOJV. Die gebruiken camoukleurige kliko's als mobiele schiethut!

Laad alle reacties (8)

Of registreer je om te kunnen reageren.