Home

Nieuws 336 x bekeken

Bloemenzee in keuringszaal

Lisse - In de keuringszaal bij CNB in Lisse is de lente losgebarsten. Tulpen, hyacinten en narcissen zijn in grote getale aanwezig. Met name veel tulpen werden maandag ingebracht, waaronder een flink aantal uit het nieuwe(re) sortiment.

Zoals de roze/witte Tulipa 85-K2-97-12 van Lybo. Een mooie bloemvorm en stevig op de poot. Lybo en Boots Quality Bulbs showen tevens een heel aantal nieuwe cultivars die op 9 mei door CNB op de percelen tussen Hoorn en Enkhuizen groen (dus op het land) worden geveild. Een prachtig sortiment in een breed kleurengamma.

Verder zijn er veel tulpen die werden ingezonden voor de wekelijkse CNB Podiumkeuring. Th. Berbee en Zn. showt de gele, dubbele Tulipa 'Nimerdoor', Van Lierop de goudgele T. 'Golden Tycoon', John Boots de gele T. 'Conquette Yellow' en W.B. Reus de oranje T. 'Orca'.

Het is slechts een greep uit de enorme hoeveelheid kwaliteitstulpen die in de keuringszaal staan. Een groot deel daarvan in goede tot sublieme kwaliteit en ongetwijfeld is er een aantal dat over enige tijd een goede laats in de markt zal weten te veroveren.

Foto

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.