Home

Nieuws 301 x bekeken 15 reacties

Bleker streek 175.000 op voor aanleg natuur

Groningen - Staatssecretaris heeft voor zijn aantreden in Groningen in totaal € 174.372,96 aan natuursubsidies toegekend gekregen.

Dat meldt dagblad Trouw op basis van gegevens van de provincie Groningen, die zijn vrijgegeven na een beroep op de Wet Openbaarheid van Bestuur.

Bleker heeft nooit antwoord gegeven op vragen in de Tweede Kamer over eventueel ontvangen subsidies. Direct na zijn aantreden besloot Bleker om subsidies voor de aanleg van natuur te schrappen. Bleker heeft de subsidie gekregen voor de omzetting van zes hectare landbouwgrond in natuur. Hij maakte gebruik van de zogenoemde Subsidieregeling Natuurbeheer 2000. De aanvraag werd ingediend in 2005 voor de omzetting van 9,37 hectare landbouwgrond in natuur. Uiteindelijk werd voor zes hectare subsidie toegekend: bijna 144.000 euro voor de waardedaling van de grond en ruim 30.000 euro voor de inrichting.

De subsidie is formeel aangevraagd door de echtgenoot van Bleker, van wie hij inmiddels is gescheiden. Volgens Trouw waren de staatssecretaris en vrouw ten tijde van de aanvraag in gemeenschap van goederen getrouwd.

De provincie Groningen weigerde aanvankelijk de gegevens te verstrekken aan Trouw, maar het ministerie van landbouw oordeelde dat het 'niet in de geest van openheid past' om de gegevens niet te verstrekken. Bleker heeft zijn bedrijf bij zijn aantreden in Den Haag op afstand geplaatst.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Nou en, wat moet ik met deze info

 • no-profile-image

  Hobbyist, dit lijk me nou echt een gevalletje van 'geld maakt meer kapot dan je lief is'! Misschien heb Bleker die 174.000 pietermannen wel als rot op premie aan zijn vrouw uitbetaald! Zwart
  ! Hij heb in elk geval vanzelf wel boter op zijn kruin met zijn schrappraktijken. En da's nou weer een gevalletje van 'eerst zelf stevig happen en dan subsidies schrappen!'

 • no-profile-image

  Dat zie je toch echt verkeerd, Jan. Bleker schrapt de grote terreinen, niet de subsidies op boerennatuur. Toch een kant die jij ook op wilt als ik je goed begrepen heb. Verder is het inderdaad een onzinbericht. Iedereen kon immers deze subsidies aanvragen, dus waarom Bleker dan niet?

 • no-profile-image

  Kritische Lezer denk nou es effe na. Henk Bleker is geen boer maar hij heb een hobbyponystoeterij en daar ken je nooit geen natuur van maken. Dan had hij Koniks, Tarpans of Przewalski's motten gaan fokken. Ik wil die kant helegaar niet op want ik woon lekker hiero bij het Muiderslot met uitzicht op Pampus. Maar Henk mot oppassen dat hij straks niet politiek voor pampus kom te leggen!

 • no-profile-image

  Bleker heeft grond, daar gaat het om. En iedereen kan natuur aanleggen op zijn grond, of hij nu een stoeterij, kapsalon of bordeel heeft.

 • no-profile-image

  Jij zegt het Kritische Lezer. Een kapsalon, stoeterij én bordeel? In Vlagtwedde? Tsjonge jonge, die Henk Bleker.Dat wordt vanzelf multifunctionele natuur!

 • no-profile-image

  We zijn in een bericht 2 zaken over onze staats secretaris te weten gekomen: Ten eerste dat hij is gaan scheiden van zijn vrouw en dat hij zelf wel van de subsiedie pot plukt en deze vervolgens af wil schaffen. Zijn deze mensen nog voor 200 procent betrouwbaar?

 • no-profile-image

  We zijn in een bericht 2 zaken over onze staats secretaris te weten gekomen: Ten eerste dat hij is gaan scheiden van zijn vrouw en dat hij zelf wel van de subsiedie pot plukt en deze vervolgens af wil schaffen. Zijn deze mensen nog voor 200 procent betrouwbaar?

 • no-profile-image

  Peerke, zelfs nog voor geen halve rooie rotprocent. CDA! Denk daar maar aan bij de verkiezingen. En stem PvdD!

 • no-profile-image

  Je bedoelt die partij die zo enthousiast was over de OVP?

 • no-profile-image

  Zo is het Kritische Lezer. Als je jouw stem dan toch weg wil gooien, mieter 'm dan maar in de Garrenkwak!

 • no-profile-image

  Ik ben geen CDA-er, maar zéker geen PvdD-er.

 • no-profile-image

  Oké dan Kritische lezer, je ken natuurlijk ook lid worden van de Partij voor de Planten. Daar bennen veel Dovenetels lid van!

 • no-profile-image

  Of Bleeker nu wel of niet Subsidie op natuur afschaft, neemt niet weg dat hij het hier genoemde bedrag heeft toegewezen gekregen voor hij Staatssecretaris werd voor Landbouw. Had hij deze functie niet gekregen, had niemand zich ooit druk gemaakt over deze Euro's voor Bleker en ex. waarom dan nu Wel!!

 • no-profile-image

  Mis Melkboer. Niet Bleker zélf maar zijn vrouw kreeg bijna twee ton belastinggeld op hasar rekening gestort voor wat blommen in een ponywei. Dat was denk ik genog om van haar te scheiden en geen gemeier te krijgen over Henk's hobby: de Welshweide!

Laad alle reacties (11)

Of registreer je om te kunnen reageren.