Home

Nieuws 2 reacties

Bleker: legbatterij-ei vanaf 2012 illegaal

Den Haag – Nederlandse pluimveehouders hoeven niet te vrezen voor oneerlijke concurrentie als in 2012 de legbatterij in Europa is verboden.

In een debat met de Tweede Kamer gaf staatssecretaris Henk Bleker (landbouw) vandaag aan dat in de EU geproduceerde legbatterij-eieren vanaf dat moment illegaal zijn. Van een ongelijk speelveld als gevolg van een te trage implementatie van dit verbod in sommige Oost- en Zuid-Europese landen is daarom geen sprake.

Laatste reacties

  • no-profile-image

    Ja, zeker net zo illegaal als de kooieieren die momenteel met vrachtwagens vol naar Duitsland worden gebracht, die worden daar ook met dezelfde codering als "Klein Gruppen haltung"verkocht.

  • no-profile-image

    WTP

    gaat Bleker er persoonlijk voor zorgen dat de eieren die op dat moment nog uit de kooi komen, vernietigd worden.? Gaat hij er ook voor zorgen dat de industrie geen kooi eieren mag kopen buiten de EU ? Politiek is gelijk een sprookje. Leuk verteld, maar geloof het niet.

Of registreer je om te kunnen reageren.