Home

Nieuws 190 x bekeken

Bleker: geen moratorium op megastallen

Den Haag – Staatssecretaris Henk Bleker (landbouw) voelt niets voor een voorlopige beperking van de bouw van megastallen.

Twee verschillende moties van de Tweede Kamer hiertoe heeft hij vandaag ontraden.

In afwachting van de resultaten van een maatschappelijke discussie over megastallen wil de Partij voor de Dieren een moratorium op de bouw hiervan instellen. Groenlinks gaat niet zo ver, maar wil wel dat er de komende tijd geen vergunningen worden verleend aan bedrijven groter dan driehonderd NGE en meer dan één bouwlaag.

D66 wil dat Bleker een nieuwe commissie Wijffels instelt die onderzoek doet naar schaalvergroting en megastallen. De staatssecretaris vindt een commissie echter ’iets van vroeger’ en heeft ook dit plan afgewezen. De Kamer stemt mogelijk donderdag over de ingediende moties.

Of registreer je om te kunnen reageren.