Home

Nieuws 3 reacties

'Beroepsverbod voor mestfraudeurs'

Den Haag – Mesthandelaren en boeren die de hand lichten met de regels voor mesttransporten moeten een hoge boete krijgen en, als ze het echt te bont te maken, een verbod om hun beroep nog langer uit te oefenen.

Dat vindt CDA-Kamerlid Ger Koopmans. Koopmans maakt zich uitermate boos over de fraude met mest, die onlangs aan het licht is getreden. Hij wil staatssecretaris Henk Bleker (ELI) hier morgen over aan de tand voelen, tijdens het wekelijkse vragenuur in de Kamer.
”Ik ben vóór boeren, maar tegen frauderende boeren”, zegt Koopmans. ”De sector als geheel heeft daar veel last van.”

Dienst Regelingen en de Voedsel en Waren Autoriteit rolden begin deze maand een netwerk op, dat circa 90.000 ton mest had verduisterd door mestbonnen te vervalsen. Bij de fraude waren veertig mestdistributeurs en 140 afnemers betrokken. Er is voor een paar miljoen euro aan boetes opgelegd.

Anne Mieke Ravenshorst

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Wat moeten we dan met kamerleden die aanzetten tot fraude? Die willens en wetens een wetgeving in stand houden die op een rekenfout berust? Al jarenlang worden de fouten in de mestwet aan de kaak gesteld, zowel bij de Tweede Kamer als in het AGD. Als kamerleden dit willens en wetens negeren, moeten ze ook niet piepen over de gevolgen. Er zou een beroepsverbod moeten komen voor kamerleden met een te laag kennis- en denkniveau, die desondanks menen een overheid te moeten controleren.

 • no-profile-image

  sjsjeng

  dan waren er geen kamerleden meer kritische lezer

 • no-profile-image

  Daar missen we dan ook helemaal niets aan, Sjsjeng.

Of registreer je om te kunnen reageren.