Home

Nieuws 273 x bekeken

Bemestingsplan moet 1 maart klaar zijn

Den Haag – Boeren die gebruikmaken van de mestderogatie, moeten uiterlijk 1 maart een bemestingsplan hebben opgesteld.

Staatssecretaris Henk Bleker (ELI) heeft hiertoe de mestregelgeving met terugwerkende kracht gewijzigd.

Normaliter moet het plan al op 1 februari klaar zijn, maar door de vorst kon de bodembemonstering en –analyse niet eerder plaatsvinden. Bleker had al eerder kenbaar gemaakt dat hij een maand uitstel wilde verlenen voor het bemonsteren en analyseren van de grond door een erkend laboratorium. Dat is ook bij deze wijziging geregeld.

Vorig jaar kregen veehouders die gebruikmaken van de derogatie ook al uitstel, toen zelfs tot 1 april. De derogatie houdt in dat boeren met veel grasland 250 in plaats van 170 kilo stikstof uit dierlijke mest mogen opbrengen per hectare.

Of registreer je om te kunnen reageren.