Home

Nieuws 240 x bekeken

België neemt Witloof mee naar songfestival

De Belgische nationale groente figureert ook voor België op het Eurovisie Songfestival van 10 tot 14 mei in Düsseldorf. Onze zuiderburen sturen een zanggroep met de naam Witloof Bay en het nummer heet With love Baby. Daarbij gebruikt de groep (uiteraard) de uitspraak van witloof in het engels als with love (met liefde).

Ook België kent critici van het songfestival die het nummer te dun vinden en speculeren hoe de groente ingezet kan worden om de Europese kijkers te binden. Zo zou een reuzenwitlof op het podium moeten verschijnen, stelt een blogger op Eurosong.be. ”Wie had dat ooit gedacht: dat de nationale groente, de nachtmerrie voor jonge kindertjes, ging uitgroeien tot een gimmick op het Eurovisiesongfestival?”

Volgens die blog (Kevins’ kritische blik) kan België witlof serveren bij persconferenties in Dusseldorf, of condooms in de vorm van witlof in het publiek strooien. Als we deze criticus moeten geloven zit een finaleplaats er zeker niet in dit jaar voor België, wat dan weer goed nieuws zou zijn voor de Nederlandse inzending van 3js.

Of registreer je om te kunnen reageren.