Home

Nieuws 168 x bekeken

Beiers agroconcern BayWa verhoogt winst

München- Het Beierse agrohandels- en dienstverleningsconcern BayWa heeft vorig jaar volgens de eigen beoordeling uitgesproken succesvol gedraaid.

In afwachting van de eind maart te publiceren volledige jaarcijfers heeft het bedrijf vandaag bekendgemaakt dat het de winst voor rentekosten en fiscale verplichtingen met 12 procent heeft verbeterd naar 129 miljoen euro. De omzet is met 8 procent gestegen naar 7,9 miljard euro.

”Verheugend,” meent topman Klaus Josef Lutz, ”want deze ontwikkeling is niet in de laatste plaats te danken aan een wezenlijke verbetering van het resultaat op de gewone bedrijfsvoering.” De aandeelhouders kunnen een dividend van 50 cent per aandeel tegemoet zien, 10 cent ofwel 25 procent meer dan het dividend over 2009.

Of registreer je om te kunnen reageren.