Home

Nieuws

Bayer CropScience boekt lager resultaat

Leverkusen – Bayer CropScience heeft vorig jaar een lager resultaat geboekt.

Ook de middelenomzet daalde. Dat blijkt uit de jaarcijfers. De middelenomzet zakte ten opzichte van 2009 met 4,7 procent naar krap 5,5 miljard euro.

Volgens de toelichting van het concern was dit te wijten aan dalende prijzen door de felle competitie op de markt, met name in het onkruidbestrijderssegment en bij de schimmelbestrijders en zaadbehandelingsmiddelen. ”Daarnaast hadden we te maken met periodes met slecht weer in bijna alle delen van de wereld,” aldus Bayer-topman Marijn Dekkers.

De milieupoot (BioScience) zag daarentegen de omzet stijgen met ruim 23 procent naar krap 1,34 miljard euro. De omzet van Bayer CropScience als geheel steeg daardoor uiteindelijk toch, met 4,9 procent naar 6,83 miljard euro, maar het resultaat voor afschrijving, belasting en rentekosten daalde met ruim 14 procent naar ruim 1,29 miljard euro.

Of registreer je om te kunnen reageren.