Home

Nieuws 193 x bekeken

Areaal transgene gewassen krimpt opnieuw in EU

Sao Paulo – Het areaal transgene gewassen in de EU is vorig jaar kleiner geworden. De biotechnologie-organisatie Isaa gaat uit van een kleinere afname dan milieuorganisatie Friends of the Earth.

Volgens de International Service for the Acquisition of Agri-biotech Applications (Isaa), een organisatie die het gebruik van transgene gewassen wil stimuleren, is vorig jaar in de EU 91.193 hectare genetisch veranderde mais geteeld in zes landen. In drie landen is samen 450 hectare transgene Amflora-aardappelen geteeld. Het areaal transgene gewassen in de EU was vorig jaar 3,8 procent kleiner dan de 94.750 hectare die er in 2009 stond.

Friends of the Earth gaat uit van een grotere afname. Volgens de milieuorganisatie was het areaal vorig jaar 82.254 hectare. Dat is 13,3 procent minder dan de 94.888 hectare van 2009.

”In twee jaar is het transgene areaal in de EU, dat alleen uit MON810-mais en Amflora-aardappelen bestaat, met 23 procent gekrompen. De zorgen over transgene gewassen groeien. Amflora kreeg vorig jaar een toelating in de EU, maar Oostenrijk, Luxemburg en Hongarije verbieden de teelt.”

Of registreer je om te kunnen reageren.