Home

Nieuws

Andalusië benadrukt relatie met Duitsland

Berlijn – Andalusië heeft tijdens de Fruit Logistica zijn nauwe banden met Duitsland stevig benadrukt. Dat deed de Spaanse provincie door een landbouwafgevaardigde naar Berlijn te sturen.

Juan Deus benadrukte tijdens een bezoek aan Spaanse exposanten op de beurs dat de tuinbouwregio zijn band met Duitsland niet mag verwaarlozen.

Duitsland is een van de grootste afnemers van voedingsproducten uit het tuinbouwgebied Almería. In totaal is in 2010 27 procent van de lokale voedselproductie naar Duitsland verscheept.
Veruit de belangrijkste exportproducten zijn groente en fruit. Tussen januari en november van 2010 werd in totaal 430.000 ton naar Duitsland verscheept. Daarmee is de Spaanse deelregio een van de belangrijkste leveranciers.

Andalusië heeft niet voor niets extra aandacht aan de relatie met Duitsland besteed. Recent kwam het tuinbouwgebied Almería negatief in het nieuws, omdat paprikatelers het verboden middel ethefon hadden gebruikt.

Duitse supermarkten reageerden direct door product uit de schappen te weren en uit te wijken naar Israël voor alternatieven. Andalusië kondigde toen al aan om hard op te treden tegen eventuele overtreders.

Of registreer je om te kunnen reageren.