Home

Nieuws

Aigner voorziet omzetstijging in biologische sector

Neurenberg - De Duitse landbouwminister Ilse Aigner verwacht dat de omzetten in biologische landbouw omhoog zullen gaan. Zij sprak die verwachting uit bij haar bezoek aan de Biofach, de internationale vakbeurs voor de biologische voedingsmiddelenketen in Neurenberg.



Bij haar bezoek aan de vakbeurs gaf de landbouwminister aan dat de biologische land- en tuinbouw op veel manieren een positief effect hebben op het milieu.Duitsland is binnen de Europese Unie de grootste afzetmarkt voor biologische producten, meldt het Duitse landbouwministerie. Wereldwijd zijn de Verenigde Staten een belangrijker markt. Ongeveer eenderde van de 17,9 miljard euro die in Europa wordt besteed aan biologische producten, wordt in Duitsland uitgegeven.''We zien dat consumenten in toenemende mate regionale en seizoens-producten kopen. Dat is een kans voor de biologische land- en tuinbouw'', aldus Aigner.

Of registreer je om te kunnen reageren.