Home

Nieuws

Aigner roept op tot internationale actie tegen stijging voedselprijzen

Berlijn - De Duitse landbouwminister Ilse Aigner pleit voor het sluiten van de internationale rijen tegen de wereldwijd sterk stijgende voedselprijzen.

Volgens Aigner is dat nodig met het oog op de politieke stabiliteit en veiligheid, zo heeft zij zich uitgelaten tegenover het Franse persbureau AFP. ”De G20 staat voor een globale uitdaging van dramatische omvang. De voedselprijzen zijn tientallen jaren niet zo hoog geweest als nu. Grote bevolkingsgroepen in veel ontwikkelingslanden komen daardoor in bestaansproblemen. Onze solidariteit is voor hen onmisbaar”, aldus de christendemocratische bewindsvrouw.

Volgens Aigner wordt de situatie verergerd door financiële speculaties op de grondstofmarkten. Soelaas moet een verbeterde werking van de markt door transparantie en informatie bieden. ”We moeten ons gezamenlijk inzetten tegen misbruik en manipulatie van prijzen.”

Of registreer je om te kunnen reageren.