Home

Nieuws 280 x bekeken

Agrocare wint Agrarische Ondernemersprijs Noord-Holland

Middenmeer - Tomatenkwekerij Agrocare in Middenmeer is zaterdag verkozen tot beste Agrarisch Ondernemer van Noord-Holland in 2010. Van Zanten Flowerbulb won de Agriboard Thema Arrangementsprijs 2011.

Voor de Agrarische Ondernemersprijs waren acht belangrijke pijlers benoemd: bloembollen, veehouderij, sierteelt onder glas, zaadveredeling, akkerbouw, vollegrondsgroenteteelt, glasgroenteteelt en fruitteelt.

De Agriboard Thema Arrangementsprijs werd uitgereikt aan Van Zanten Flowerbulbs dathet thema Mexico het beste in zijn presentatie tot uiting bracht. De andere twee genomineerde bedrijven waren de KAVB West Friesland Oost en Marax Tulips.

Agrocare is gekozen tot winnaar van de verkiezingen omdat geen van de directieleden een agrarische afkomst heeft, meldt de stichting Agriboard Noord-Holland Noord. “Desondanks is Agrocare uitgegroeid tot één van de grootste glastuinbouwbedrijven van Nederland: van tomatenplukkers tot tuinbouwgigant. De wijze waarop samenwerkingen hebben geleid tot versterking van de onderneming is een voorbeeld voor de gehele agrarische sector.”

De andere genomineerde bedrijven waren Plantenkwekerij Gitzels uit Wervershoof en Groentenkwekerij T.B. & S uit Sint Pancras. De verkiezingen zijn mogelijk gemaakt door een samenwerking tussen de Rabobank, Agriboard Noord-Holland Noord, Agriport A7 en Holland Flowers Festival.

Of registreer je om te kunnen reageren.