Home

Nieuws 218 x bekeken

Acht mensen met Q-koorts in 2011

Bilthoven – Dit jaar is tot nu toe bij acht mensen Q-koorts vastgesteld. Dat blijkt uit cijfers van het RIVM. Van de acht mensen zijn twee patiënten in 2011 geïnfecteerd met de bacterie.

Vorig jaar werd in totaal bij 506 mensen Q-koorts vastgesteld. Het overgrote deel hiervan, 398 mensen, werden in 2009 besmet met de ziekte. In 2009 waren nog 2354 mensen met Q-koorts. Vorig jaar overleden elf mensen met chronische Q-koorts. Deze mensen hadden ook onderliggende medische problemen.

Q-koorts wordt veroorzaakt door de bacterie Coxiella burnetii. Deze bacterie kan bij geiten en schapen tot abortus leiden. Door de grootschalige uitbraak van Q-koorts bij mensen zijn tienduizenden geiten en schapen geruimd.

Of registreer je om te kunnen reageren.