Home

Nieuws

73 procent Finse eieren uit kooisystemen

Helsinki – Het grootste deel (73 procent) van de in Finland geproduceerde eieren komt uit kooisystemen. Dat stelt de statistische dienst van het landbouwministerie in Helsinki vast, aan de hand van de stand van zaken in 2010.

Bij de systemen gaat het zowel om de volgend jaar EU-breed af te schaffen gangbare legbatterijen, als verrijkte kooien. 24 procent van de eieren komt uit scharrelsystemen. De resterende 3 procent is afkomstig uit de biologische leghennenhouderij, aldus de dienst. De Finse eierproductie bereikte vorig jaar de grootste omvang sinds 1998, met een volume van 61.000 ton. In vergelijking met 2009 is sprake van een groei met 14 procent. In dat jaar kampte de productie met een dip als gevolg van saneringen wegens een salmonella-uitbaak.

Anne Mieke Ravenshorst

Of registreer je om te kunnen reageren.