Home

Nieuws 206 x bekeken

'22 procent bevolking voor bezuiniging op natuur'

De Bilt – 22 procent van de bevolking is het eens met de kabinetsbezuinigingen op natuur. Dat blijkt uit onderzoek van De 12Landschappen onder 955 personen.

”Niet alleen de achterban van de oppositie is het oneens met de bezuinigingen; ook bij de achterban van het CDA is het verzet tegen de bezuinigingen groter dan de steun. Bij de VVD is het omgekeerd, bij gedoogpartner PVV zijn voor- en tegenstanders in balans”, concludeert de landschapsorganisatie op basis van de enquête.

Directeur Hank Bartelink van De 12Landschappen concludeert dat er geen draagvlak is voor de natuurbezuinigingen die het kabinet heeft aangekondigd. Hij stelt dat het voortbestaan van kenmerkende planten en dieren op het spel komt te staan door het niet afronden van de Ecologische Hoofdstructuur. ”En we doen onszelf tekort omdat natuur voor onze samenleving van onschatbare waarde is”, vindt Bartlink.

De meerderheid van de ondervraagden vindt dat de overheid moet zorgen voor voldoende financiële middelen voor natuur- en landschapsbeheer.

Of registreer je om te kunnen reageren.