Home

Nieuws

Wolleswinkel: 2011 tegenvallend

Zoetermeer – De leghennenhouderij heeft in 2011 te maken gehad met een sterke verslechtering van de inkomens, zegt het LEI. Erger dan verwacht, aldus voorzitter Jan Wolleswinkel van de Nederlandse Organisatie van Pluimveehouders (NOP).

Wolleswinkel zegt dat de legpluimveehouders hadden gehoopt dat de vraag vanuit Duitsland dit jaar een plusje zou opleveren, maar dat bleek een tegenvaller. Enerzijds omdat Duitsland de eieren zelf produceerde en anderzijds omdat de voerkosten hoog waren.

Wolleswinkel zegt dat de legpluimveehouderij fors geïnvesteerd heeft in verbetering van het dierenwelzijn. ”We moeten nu ook gaan oogsten”, zegt hij. Hij maakt zich zorgen om alles wat te maken heeft met de financiële crisis en de euro.

Of registreer je om te kunnen reageren.