Home

Nieuws 237 x bekeken

Winst Smithfield Foods daalt

Smithfield – Smithfield Foods heeft het afgelopen kwartaal een winst geboekt van 120,7 miljoen dollar (90,5 miljoen euro), 16 procent minder dan vorig jaar. De omzet van het vleesconcern steeg 10 procent 3,3 miljard dollar (2,5 miljard euro). De vooruitzichten zijn volgens het bedrijf uit Virginia positief.

Het bedrijf zag de druk op de marge stijgen in zowel in de divisie die varkens houdt als in de slachtdivisie. De operationele marge daalde op jaarbasis van 10 procent tot 7 procent. Smithfield Foods benadrukt dat de marge daarmee nog altijd hoog ligt in historisch perspectief.

Smithfield Foods zegt niet in staat te zijn geweest hogere kosten door te berekenen aan de klant, maar verwacht dat de komende kwartalen de resultaten zullen aantrekken door een grote vraag naar varkensvlees op exportmarkten in Azië.

Of registreer je om te kunnen reageren.