Home

Nieuws

Wetsvoorstel onverdoofd rituele slacht in zwaar weer

Den Haag – Het wetsvoorstel voor een verbod op onverdoofd ritueel slachten krijgt het zwaar. Naar de eerste termijn van de Eerste Kamer hebben drie partijen zich volledig achter het voorstel geschaard.

Partij voor de Dieren, 50 Plus en de Onafhankelijke Senaats Fractie spraken zich rechtstreeks uit voor het wetsvoorstel. Daarmee gaat het om dertien zetels.

Christenunie, SGP, CDA en VVD hebben zich tegen het wetsvoorstel gekeerd. Dit zijn in totaal dertig zetels. PvdA, SP, D66 en Groenlinks hebben tijdens de eerste termijn veel kritiek geuit op het wetsvoorstel. Ze laten hun besluit afhangen van de antwoorden die initiatiefneemster Marianne Thieme van de Partij voor de Dieren en staatssecretaris Henk Bleker (landbouw) geven. Deze beantwoording is dinsdagavond.

De definitieve stemming over het wetsvoorstel in de Eerst is volgende week dinsdag.

Of registreer je om te kunnen reageren.