Home

Nieuws 277 x bekeken

Weersverzekeraars verwachten onrustige week

Doetinchem – Verzekeringsmaatschappijen verwachten komende dagen extra schade door storm.

Verschillende meteorologen melden dat vanaf woensdag westerstorm met (zeer) harde windstoten op komst is, die in de kustgebieden de hele week aanhoudt. ”Het is belangrijk dat boeren voorzorgsmaatregelen nemen zoals het goed sluiten van stallen en gebouwen en het verwijderen van overhangende takken van bomen in de directe omgeving van kassen en gebouwen”, volgens een woordvoeder van verzekeraar Interpolis. De verzekeraar verwacht dat er eind deze week wel wat meer meldingen te verwachten zijn uit de landbouw.

Bij Agriver Agrarische Verzekeringen zijn woensdag nog geen meldingen binnengekomen. ”Het wordt wel een spannende week. We verwachten eind deze week wel meer schademeldingen dan normaal”, aldus Agriver. Ook bij de Onderlinge Weerschade Verzekering zijn woensdag nog geen schademeldingen binnengekomen. ”We adviseren onze klanten niet extra nu er zware storm op komst is. De verzekeringen zijn afgesloten, het is even afwachten”.

Of registreer je om te kunnen reageren.