Home

Nieuws 459 x bekeken

Vroege Greigii tulpen in keuringszaal

Lisse - In de keuringszaal bij de CNB in Lisse staat een flink aantal tulpen uit het nieuwe(re) sortiment. Zo bracht Holland Bolroy Markt onder andere de nieuwe tulp ‘Bobini’ in.

De Bobini is het product van een kruising tussen Tulipa greigii en T. gesteriana. Prachtig geel met oranjerode vlam en mooi gespikkeld blad zoals dat van greigii tulpen bekend is. De tulp kan zowel goed uit de verf komen in de tuin (voor in de border) als op de pot. Zelfs eind december nog, zo bewijst de inzender ook met deze pot die van het zand komt in Noord-Holland en die niet onder doek is geteeld.

Mooi is ook de rode T. ‘First Life’. Een ‘Gander’ kruising die er voor deze tijd van het jaar erg goed bij staat. Andere tulpen in de zaal zijn verder onder andere de vaas met de stevige witte Tulipa ‘Amerigo’ van de kwekersvereniging Prominent en de potten met de rode T. ‘Alcatraz’ en forse rode bloem van de rode T. ‘Cadans’ van Hybris, alsmede de rood/gele crispa tulp ‘Caecilia’ van Vertuco en de rode T. ‘Strong Love’ van Triflor. De forse bloemen van deze cultivar neigen qua vorm naar die van de leliebloemige typen.

Vanaf dinsdag 10 januari zullen er ongetwijfeld nog meer nieuwe tulpen te zien zijn zijn bij CNB, want dan wordt in Lisse de jaarlijkse Midwinterflora gehouden.

Foto

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.