Home

Nieuws 252 x bekeken

Voedingscentrum schrapt banen in reorganisatie

Den Haag - Het Voedingscentrum heeft 17 werknemers laten weten dat hun baan verdwijnt.

In totaal schrapt het kenniscentrum voor de voeding tien van de in totaal 51 voltijdbanen, stelt een woordvoerder. ”We wisten al dat er 20 tot 25 procent op ons budget gekort zou worden. Maandag zijn de mensen op de hoogte gesteld.”

Het Voedingscentrum probeert meer publiek-private projecten op te starten. Met organisaties als de Hartstichting, Lidl en het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL) deed de organisatie dit al.
Naar verwachting krijgen zeven werknemers gedwongen ontslag.

Voor een deel van de zeventien werknemers die zijn baan verliest, komt er een andere baan in de organisatie voor terug. ”Het is onderdeel van een organisatie. We zullen taken anders invullen”, aldus een woordvoerder van het Voedingscentrum.

Of registreer je om te kunnen reageren.