Home

Nieuws 1 reactie

Vloerenonderzoek kalverhouderij naar tweede fase

Zoetermeer – Twee vloertypen voor kalveren worden nader onderzocht in het onderzoeksproject van Wageningen UR Livestock Research in samenwerking met de gezamenlijke vleeskalversector.

De eerste fase van het onderzoek is inmiddels afgerond. Op basis van de resultaten is een afweging gemaakt, en zijn zowel bij blanke als rosékalveren twee vloertypen gekozen die ten opzichte van de referentievloer de meeste verbeteringen in welzijn gaven (zoals beter ligcomfort en minder uitglijden), zonder dat emissie en groei waren verslechterd. Dit waren de vloeren ICE en Easyfix.

In de tweede fase van het onderzoek worden deze twee vloertypen verder onderzocht. Onderzoek zal plaatsvinden op 22 vleeskalverbedrijven. Op elk deelnemend bedrijf zullen dan gehele afdelingen worden voorzien van een alternatief vloertype (ICE en Easyfix). Speciale aandacht zal uitgaan naar de gezondheid van de dieren en de technische resultaten.

Eén reactie

  • no-profile-image

    nico de dood

    Ik zou graag een afbeelding van de alternatief vloertype ICE en Easyfix en info over de fabrikant willen ontvangen. Gr nico

Of registreer je om te kunnen reageren.