Home

Nieuws

Vervolg debat onverdoofde slacht naar januari

Den Haag – De Eerste Kamer zet het debat over het wetsvoorstel van Marianne Thieme voor een verbod op onverdoofde slacht in januari voort.

Dat heeft de voorzitter van de Eerste Kamer besloten. Eerder werd afgesproken dat het debat volgende week zou worden afgerond. Dit wordt nu uitgesteld naar 17 januari.

Voortgang van het debat is mede afhankelijk van een brief van staatssecretaris Henk Bleker van landbouw over het convenant dat hij wil sluiten om hogere dierwelzijnsregels door te voeren bij rituele slacht.

Thieme laat via Twitter weten dat de Partij voor de Dieren veel reacties krijgt naar aanleiding van het debat. “Overweldigende stroom van hartverwarmende reacties op actie en partijbureau na debat over verdoofd slachten. Heel veel nieuwe leden”, aldus Thieme.

Of registreer je om te kunnen reageren.