Home

Nieuws 451 x bekeken

Veel nieuwe tulpen op de keuring

Lisse - In de keuringszaal van CNB in Lisse zijn deze week veel nieuwe tulpen te zien, zoals de Esta Bonita van Hybris.

Deze oranje/rode nieuweling met gele rand is al op de markt, maar zal vooral richting Valentijn op de veilingen worden aangevoerd. De getoonde tulp komt uit Franse bollen die in Nederland zijn gebroeid.

Hybris showt verder onder andere een flink aantal nieuwelingen onder nummer. Onder meer de rode nummer 687.95.5, een gevuld bloemige rode nummer 800.96, maar ook de rode Tulipa ‘Alcatraz’, de purperen T. ‘Argos’ en de prachtig oranje T. ‘Cadans’ die forse bloemen produceert.

Triflor kwam naar Lisse met onder andere de rode T. ‘Magic Prince’, de klein bloemige roze T. ‘Columbus’, de donkerrode T. ‘Strong Love’ en de witte met roze rand T. ‘Donatello’.

Vertuco ten slotte showt prachtige kwaliteiten van de donkerrode crispa Tulipa ‘Indiana’, de gele T. ‘Foxy Foxtrot’ en de rode T. ‘Prime Time’. Een vrij lange tulp die stevig op de poot staat en een mooi gevormde bloem heeft.

Foto

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.