Home

Nieuws 212 x bekeken 2 reacties

Veel kritiek Senaat op stop ritueel slachten

Den Haag - Het plan van Tweede-Kamerlid Marianne Thieme (PvdD) om onverdoofd - ritueel - slachten te verbieden, stuit in de Eerste Kamer op veel weerstand. Dat bleek dinsdag in de Senaat, waar Thieme haar initiatiefwetsvoorstel verdedigde.

De indienster van het plan en een meerderheid in de Tweede Kamer (VVD, PvdA, PVV, SP, D66, GroenLinks) willen van deze slachtmethode af, omdat dieren hierbij extra pijn en stress hebben. In de Senaat waren dinsdag alleen PvdD, PVV 50PLUS en OSF uitgesproken positief over het idee.

Laatste reacties

  • no-profile-image

    Snap het niet meer.

    Gelukkig hebben wij inmiddels de Animal-Cops. Kunnen die ertegen optreden!!!!!! Zéér benieuwd of men dat aandurft.

    Zijn er geloven in het spel, dan blijkt er ineens veel meer te kunnen. Een veehouder moet z'n dieren netjes, diervriendelijk behandelen op straffe van hoge boetes bij nalatigheid. Vervolgens spreek je een spreuk uit en mag je het dier levend de kop afsnijden?????????????? Kom op we leven inmiddels in de jaren 2000.

  • no-profile-image

    ik snap het wel, snap het niet meer, in de politiek is alles geoorloofd, er is maar 1 principe en dat is achterban belang. Zo heeft de pvda zich in het verleden al uit menige netelige situatie weten te wringen. Niettemin, ben het nog nooit met thieme eens geweest, behalve nu. Wel verdoofd castreren maar bij slachten gelden ineens andere normen?

Of registreer je om te kunnen reageren.