Home

Nieuws 278 x bekeken 2 reacties

Veehouderij wil vanaf 2015 overgaan op duurzame soja

Den Haag – De veehouderijketen wil vanaf 2015 alleen nog volledig verantwoord geteelde soja gebruiken als grondstof voor veevoer.

Vandaag ondertekende de Nederlandse Vereniging Diervoederindustrie (Nevedi), zuivelcoöperatie FrieslandCampina, de Centrale Organisatie voor de Vleessector (COV), de productschappen Pluimvee en Eieren en Margarine, Vetten en Oliën, LTO Nederland en de supermarktketens Albert Heijn, C1000, Superunie, Jumbo en Lidl een intentieverklaring. Het Initiatief Duurzame Handel (IDH) bracht de partijen bij elkaar.

Om de ambitie van de veehouderijsector waar te maken, wordt een kwaliteitssysteem voor de productie van soja opgesteld. Gebruik van verantwoorde soja wordt in voor de gehele Nederlandse keten geldende kwaliteitsstandaarden vastgelegd. De organisaties die hun handtekening hebben gezet, werken in de periode 2012-2014 samen in stichtingsverband aan een volledige ketentransitie om zodoende in 2015 het afgesproken doel te bereiken.

De ondertekening van de intentieverklaring vond plaats tijdens het IDH International Supply Management Congress in de RAI in Amsterdam.

Lees ook: ’Diermeel duurzamer dan soja’

Laatste reacties

  • no-profile-image

    Laten we vooral met de beide benen op de grond blijven. We moeten vooral geld verdienen en ons niet bezig houden met deze flauwekul

    Wie gaat dat betalen?

  • no-profile-image

    Laten we vooral met de beide benen op de grond blijven. We moeten vooral geld verdienen en ons niet bezig houden met deze flauwekul

    Wie gaat dat betalen?

Of registreer je om te kunnen reageren.