Home

Nieuws 365 x bekeken

Vaarkamp wordt postuum geëerd

Den Haag – Dierenarts Henk Vaarkamp zal postuum worden geëerd voor zijn rol voor de veehouderij in Nederland.

”Ik zal er voor zorg dragen dat er op een passende wijze jaarlijks een moment is waarop we stilstaan bij Vaarkamp en de rol die hij heeft gespeeld voor de veehouderij en die diergezondheid”, zegt staatssecretaris Henk Bleker van landbouw. Bleker denkt daarbij aan bijvoorbeeld een lezing die naar hem vernoemd zal worden. Hij geeft hiermee gehoor aan een verzoek van CDA-kamerlid Henk Jan Ormel.

Vaarkamp overleed in oktober onverwacht op 61-jarige leeftijd. Hij was voorzitter van de Raad van Dieraangelegenheden en professor aan de Faculteit Diergeneeskunde van de Universiteit Utrecht. De hoogleraar maakte tijdens de Q-koortscrisis deel uit van de naar hem genoemde commissie, die de dierenwelzijnsaspecten van de ruiming volgde. De faculteit en de Universiteit Utrecht spraken hun waardering uit voor Vaarkamp voor zijn geloof in een positieve ontwikkeling en een scherp oog voor de menselijke factor.

Of registreer je om te kunnen reageren.