Home

Nieuws 3 reacties

VVD pleit voor lager budget landbouw

Den Haag – CDA ziet niets in de VVD-oproep om in Brussel te pleiten voor het verlagen van het EU-budget voor het Gemeenschappelijk Landbouwbeleid (GLB).

Ook de SGP is kritisch. Dat bleek dinsdag na het eerste deel van de behandeling van de begroting van het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie.

Vorige week diende VVD-Kamerlid Anne-Wil Lucas samen met D66 en Groenlinks een motie in, waarin wordt gevraagd bij de onderhandelingen over de nieuwe Europese meerjarenbegroting in te zetten op een ruim budget voor onderzoek en innovatie. Dat is volgens haar nodig om uit de economische crisis te geraken. In een bijzin staat dat het geld hiervoor moet worden gevonden door extra te bezuinigen op onder meer landbouw.

Janneke Snijder, de landbouwwoordvoerder van de VVD, zei in haar bijdrage donderdag dat een verlaging van het GLB-budget wat haar betreft alleen kan als dit ook een lagere afdracht aan Brussel betekent. De SGP wil dat dit alsnog in de motie van Lucas wordt verwerkt. Dat is mogelijk, want er is nog niet over het plan gestemd. Of dat ook gebeurt, is nog niet duidelijk.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Waarom had ik nou als Boer ook al weer op de VVD gestemd?

 • no-profile-image

  Ja, waarom eigenlijk?

 • no-profile-image

  Anne Wil Lucas wil wel meer geld voor onderzoek, lees Wageningen, om zo met onderzoeks resultaten waar de uitkomst vooraf al bekend is, hun eigen linkse antiboer programma's te kunnen uitvoeren.
  beter niet te stemmen dan VVD stemmen

Of registreer je om te kunnen reageren.