Home

Nieuws 462 x bekeken

Univeg reorganiseert

Sint-Katelijne-Waver – Het Vlaamse groente- en fruitconcern Univeg gaat saneren. Het bedrijf gaat zich concentreren op handelsactiviteiten van groente en fruit en verkoopt een belangrijk deel van de buitenlandse plantages van circa 8.000 hectare.

De ingreep moet de organisatie weer winstgevend maken. Door de snelle groei en zware schuldenlast draait het bedrijf onvoldoende rendement om verder te investeren. Univeg stoot ook andere niet-kernactiviteiten af, zoals de bloemen- en plantendivisie, zo melden Belgische media.

Op het hoofdkantoor verdwijnen ook banen. Op dit moment werken er 9.000 mensen bij de internationale onderdelen van Univeg.

Univeg is eigenaar van Bakker Barendrecht (omzet 600 miljoen euro) dat de groente en deels het fruit inkoopt voor Albert Heijn. Eerder dit jaar stootte Bakker Barendrecht al het bedrijf Frutéra Crops uit Deijl af.

Of registreer je om te kunnen reageren.