Home

Nieuws

Uitvoer groente en fruit in oktober gestabiliseerd

Zoetermeer – De uitvoer van Nederlandse groente en fruit is in oktober uitgekomen op 194 miljoen kilo, evenveel als vorig jaar.

In de eerste tien maanden van 2011 is 6 procent minder verse Nederlandse groente en fruit uitgevoerd dan in dezelfde periode in 2010. Het uitvoervolume kwam uit op 1864 miljoen kilo, tegen 1993 miljoen kilo in 2010. Dat blijkt uit cijfers van het Productschap Tuinbouw.

De belangrijkste bestemming voor Nederlandse groente en fruit bleef Duitsland. Het exportvolume naar Duitsland daalde evenwel met 10 procent van 807 naar 722 miljoen kilo. Duitsers kochten onder meer minder komkommer, tomaat en paprika. Deels hangt de daling van het volume samen met de Ehec-crisis.

De uitvoer naar het Verenigd Koninkrijk is met 9 procent afgenomen tot 298 miljoen kilo. Er is minder appel, peer en glasgroente naar de overkant van het Kanaal uitgevoerd.

De uitvoer naar Frankrijk is 17 procent gedaald tot 102 miljoen kilo. De uitvoer van hardfruit, sluitkool, tomaat en komkommer daalde, maar er ging wel meer aubergine en paprika naar Frankrijk.

Er ging meer Nederlands product naar Italië en Polen. Het volume, in totaal 120 miljoen kilo, is echter vrij beperkt.

Of registreer je om te kunnen reageren.