Home

Nieuws

Uitbetaling bedrijfstoeslag op schema

Den Haag – De uitbetaling van de bedrijfstoeslag 2011 ligt op schema. Dit laat Dienst Regelingen (DR) weten.

Staatssecretaris Henk Bleker liet begin oktober weten aan de helft van de boeren een voorschot te betalen voor 1 december. Tot en met 7 december hadden 42.911 van de 56.000 aanvragers voor de bedrijfstoeslag het geld op de bank staan. Dit is driekwart van het totaal. Het gaat om een bedrag van € 530,7 miljoen, bijna 70 procent van het totale bedrag.

Wie tussen 16 oktober en 1 december een voorschot heeft ontvangen ontvangt rond 10 december het resterende bedrag.

Voor eind december heeft de dienst aan 79 procent van alle boeren de bedrijfstoeslag uitbetaald. Voor eind februari is dat 90 procent. Voor 1 mei 2012 hebben alle boeren hun bedrijfstoeslag ontvangen, aldus de staatssecretaris. Dat is twee maanden eerder dan in voorgaande jaren.

Of registreer je om te kunnen reageren.